Több százan hallgatták Veres Pált és jelöltjeit a Szinva teraszon

Megosztás

Olyan várost képzelünk el, ahol jó élni, amit mi helybeliek közösen építünk és irányítunk, ami kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, amire büszkék lehetünk. Ez a város nem álom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk, ez a város mindannyiunktól egyetlen szavazatra van, október 13-án közel hozhatjuk – hangzott el Veres Pál polgármesterjelölt kampánynyitóbeszédében szombat délután a Szinva teraszon. A városvezetésre készülő jelöltet a Velünk a Város, a Függetlenek SZIVE civil szervezetek, valamint az MSZP, A Jobbik, a DK, az LMP, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum és a Padtársak is támogatják.

“Visszaállítjuk Miskolc önbizalmát, mert büszke miskolci városlakók szeretnénk lenni. Hiszek Miskolcban, a miskolciakban, higgyünk magunkban! Ehhez kérem, támogassanak engem és jelöltjeimet! Hajrá Nagy-Miskolc, és néhány pár perc múlva Hajrá Diósgyőr!” – üzent ezzel Veres Pál azoknak a fideszeseknek is, akik kifogásolták, hogy kampánynyitóját a meccs idejére időzítette. (A meccs 6 órakor kezdődött, a kampányrendezvény pedig ötkor, és meccskezdésre véget ért. – a szerk.)

A miskolciaknak úgy tűnt, nem okozott gondot az ellenzéki kampánynyitó időpontja, hiszen több százan vettek részt rajta, bátran állíthatjuk, megtelt a Szinva terasz és környéke. Az aláírásgyűjtő íveken pedig szépen gyűltek az aláírások. Olyannyira, hogy a kampánnyitó kezdetére Veres Pálnak és mind a 19 jelöltnek megvolt az induláshoz szükséges aláírások többszöröse. Elsőként ezt jelentették be a rendezvényen.

A képviselő aspiránsok bemutatkozása után Veres Pál lépett színpadra, akit hosszantartó tapssal fogadott a közönség. A jelölt meghatódva mondta, ezt a tapsot a bizalom és a szeretet jeleként értékeli. Majd egy történettel kezdte: “Délelőtt egy kedves időshölggyel találkoztam a városban, aki azt mondta, Pali, hozd vissza a fiaimat Miskolcra. Azt válaszoltam, Márti néni, én erővel nem tudom visszahozni őket, de azon leszek, a fiatal korosztályt, akik elmentek, visszacsábítsuk a városba.”

“Mi olyan Miskolcot akarunk, ahonnan nem akarnak elmenni az ott élők, ahova vissza akarnak térni azok, akik korábban elhagyták azt – hangsúlyozta. – Olyan Miskolcot akarunk, ahova más városokból is jönnek, amely képes és akar is újra valódi régióközpont lenni. Olyan várost, amely hálás a szépkorúaknak, és törődik azokkal, akiktől a várost örökül kaptuk. Olyan várost akarunk, amely a városlakókért működik, és ahol virágzik a gazdaság. Olyan Miskolcot építünk, amely reményt és lehetőséget ad a fiataloknak” – sorolta Veres Pál.

Nagy-Miskolc névre keresztelt programjából kiemelte: újraértelmeznék a zöld város fogalmát. “Ötven százalékkal növeljük a zöldfelületek kezelésére fordított összeget. Érjük el, Miskolc ne a gazdátlan, burjánzó növények miatt legyen zöld város”- mondta.

Veres Pál a befektető ösztönző programok indításáról is beszélt, illetve arról, hogy a fiatalokkal együtt képzeli el Miskolc jövőjének építését. Éppen ezért bérlakás programot indít – száz lakást hirdet meg -, a pályakezdők, a Miskolcon dolgozni akarók kedvezményesen bérelhetnék ezen ingatlanokat,

“Csökkenő lakosságszám mellett nincs növekedés, elvándorlásból nem lesz fejlődés. Mit tehet ez ellen az önkormányzat? Mint a legnagyobb foglalkoztató, a város ismerje el végre anyagilag is munkavállalóit, ezért bevezetjük a városi minimálbért a város cégeinél. Legyenek ők is megbecsült munkavállalók, mert ma, a vezetőik kivételével sajnos nem azok. Új adó- és ingatlanpolitikát indítunk, amely a helyi szakembereket, helyi vállalkozásokat hozza előnybe. Mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar Miskolcért, mert a város fejlesztése közös ügyünk” – hangzott el a megnyitón.

Októbertől valamennyi nagyobb beruházás tervezésébe bevonjuk a helyben élőket, nem csak megkérdezzük véleményüket, hanem figyelembe is vesszük azokat – emelte ki Veres Pál. – Több mint tíz éve nem indult homlokzatfelújítási program Miskolcon, most lesz, elíndtjuk a belvárosi épületek rekonstrukciós programját. Ehhez kapcsolódóan a jelmondatunk: sötét kapuból elég egy.

Miskolci vállalkozásokkal közösen megkezdjük a történelmi Avas felújítását – árulta el. – Szeretnénk, ha a városrészeknek lenne saját városközpontja. Szeretnénk visszahozni a város elveszett fesztiváljait, mint a Kocsonyafesztivált, vagy a Kalákát, valamint visszaadjuk az operafesztivál nemzetközi rangját is.

A napokban történt miskolci rendőrveréssel kapcsolatban egyik fontos programelemként említette a közbiztonság kérdését. “Hatékonyabbá és határozotabbá kell tenni a városi rendészet munkáját, békés átlagemberek, parkolási szabálysértések helyett figyelmüket a valódi bűnözésre fordítsák. Szorosabbra fűzzük a viszonyt a Belügyminisztériummal, a rendőrséggel, hogy több járőr jusson a miskolci utcákra, hogy magasabb béreket kapjanak a járőrök, akár önkormányzati pótlékkal kiegészítve azt” – hangzott el.

Veres Pál fontos kérdésnek tartja a Salkaházi programot, amelyet nem hogy megszüntetne, annak bővítését tervezi. “Amellett, hogy megtartjuk valamennyi elemét, kiszámíthatóbb programot ígérünk, és nem csak a választások idejére. Szeretnénk egy Salkaházi pluszt indítani, mert azok, akik felépítették Miskolcot, többet érdemelnek annál, minthogy választások előtt licitháború áldozatai legyenek” – fogalmazott.

Posted by Veres Pál on Saturday, August 24, 2019

Megosztás

Related posts