Sírkövek tövében húznak fel egy társasházat

Megosztás

Kissé bizarr helyre, egy temető közvetlen közelében építkeznek Győrben. Ez alapvetően nem egyedi eset, ám ahogy a Boldogulj Győrben blog felhívta rá a figyelmet, ez a konkrét épület néhány sír tőszömszédságába került.

A kilenclakásos ház helyén eredetileg egy egyszintes, kétszáz éves parasztház állt, amely felújítására nem volt pénze a plébániának, így az egészet eladta egy vállalkozónak. A cég tulajdonosa elárulta, először sírok után kutatva átvizsgálták a területet, de egyet sem találtak. A kerítés vonalának kijelölésekor jöttek rá, hogy néhány sír rálóg a telekre, így lépésről lépésre kellet új telekhatárt húzniuk. Így alakult ki az a furcsa helyzet, hogy a legszélső sírok mellett kartávolságban magas betonfal húzódik.

A cégvezető azt is elárulta, hogy a tervezés során az volt a cél, hogy minél kevesebb lakást tájoljanak a temetőre. Elmondása szerint mindössze két lakás ablakai néznek közvetlenül a temetőre, jellemzően hálószobaablakok.

A cégvezető szerint az értékesítésnél nemhogy nem jelentett problémát, hogy közvetlenül a temető mellett van, de szinte már a tervezőasztalon elkeltek a lakások. Leginkább olyanok vettek lakást, akik korábban is, vagy jelenleg is itt élnek, éltek. Plusz azért is felkapott a környék, mert közel van két uszoda is, sok olyan gyerek jár ide, akiknek szülei nem a városban élnek eredetileg.

Az épület tövében található sírok gondozói, a hozzátartozók egyelőre nem jelentkeztek a cégnél panasszal – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts