Gyanúsítottként hallgatták ki az LMP-s politikust, Demeter Mártát

Megosztás

Az MTI beszámolója szerint hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta ellen. Az LMP képviselőjét – akinek mentelmi jogát júliusban felfüggesztette a parlament kormánytöbbsége, amellyel szemben 52 ellenzéki szavazat állt – gyanúsítottként ki is hallgatták. 

Az ügy lényege, hogy Demeter Márta 2018 szeptemberében írásbeli kérdést tett fel, amelyben arra utalt, hogy Orbán Viktor lányát szabályellenesen katonai géppel hozták haza Ciprusról. A politikus a kecskeméti repülőbázison tekintett bele parlamenti képviselőként a repülési naplóba, itt látta Orbán Flóra nevét. A szakreferens tájékoztatta, hogy az adatok nem nyilvánosak. Demeter Márta ezt nyilvánosságra hozta arra utalva, hogy a miniszterelnök lányáról lehet szó.

Ez hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúját veti fel – mondta korábban a mentelmi bizottság elnöke, amikor a bizottság 4:2 arányban a felfüggesztés támogatása mellett döntött. Demeter Márta közölte, áll az eljárás elé.

Azzal, hogy közérdekből nem nyilvános adatot szolgáltatott ki, Demeter megszegte törvényi kötelezettségét – állította a mentelmi bizottság vezetője. Ráadásul a személy csupán névrokona volt a kormányfő lányának. A képviselő pénteki kihallgatásán megjelent, vallomást nem tett – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts