Emészthetetlen az ország (propaganda lapjaiból készült) tortája

Megosztás

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének egyik hallgatója elkészítette az Ország – alternatív – Tortáját. Az összetevők kormánybarát újságok – írja a HVG.hu.

Monhor Viktória, a budapesti Képzőművészeti Egyetem hallgatója Narancsvarázs című diplomamunkája részeként újságtortát készített. Ahogy írja a Facebookján: az emészthetetlen alkotás 80 százalékban Lokálból és Ripostból, 20 százalékban Magyar Nemzetből és Magyar Hírlapból készült.

Az ötletet a neoavantgárd képzőművésztől Erdély Miklóstól kölcsönözte. A tranzitblog egy évekkel ezelőtti posztja szerint Erdély az 1960-as években találta ki az Újságtorta ötletét, de ő maga sosem valósította azt meg. A kilencvenes években Altorjay Gábor és Szentjóby Tamás készítették el az első verziót. Az Újságtorta egy olyan ehetetlen étel, amit – Szentjóby szavaival élve – mégis mindenki megesz nap, mint nap – fogalmaz a blog.

444.hu utolérte a torta készítőjét: Monhor Viktória az alkotást Lipcsében készítette el, és egy fiktív diplomavédésre hozta haza Magyarországra.

Megosztás

Related posts