Az ételosztás zavarja a miskolci városvezetést, rájuk is küldik a rendészeket

Megosztás

Elindultunk, a kiosztásra váró ruhák zsákokban, lesz zsíroskenyér hagymasalátával, meg péksütemény, tejszínhabos kávé és szörp – így kezdődött Csikós Mariann bejegyzése augusztus 19-én délelőtt. Néhány órával később már arról posztolt, senki ne induljon el a Baross utcára ételtosztani, segíteni, vagy tanácsot kérni, mert addigra a rendészek elzavarták Mariannt és segítőit. “Mi voltunk a legnagyobb probléma a városban” – zárja szomorúan posztját.

A képen a következők lehetnek: étel és belső tér

Mirjamról érdemes tudni magánszemélyként tevékenykedik már négy éve, havonta egyszer ételt oszt a hajléktalanoknak, valamint segít nekik az ügyintézésben. Az ételosztáshoz szükséges alapanyagokat ő, valamint segítői gyűjtik össze, ezekből gazdálkodnak, főznek. “Az emberek nagytöbbségben hálásak azért, amit teszünk. Közterüt foglalási engedélyre lenne szükség, amely fizetős ( csak a pártoknak ès az egyházaknak nem). Jövünk és adunk embertársainknak: jószívvel, JóSzót és Élelmiszert, meg amit a lehetőségeink megengednek. De úgy tűnik, ezt nem lehet” – mondta.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

A Facebookon olvasható kommentekből kiderül az is: a rendészek bejelentésre érkeztek hétfőn, azaz, valaki a segítőkre hívta őket. “Igyekszem mindig rendet hagyni magam után” – írta Mirjam. Ezt többen is megerősítették, egyik segítője ezt írta: “Mindig rendbe teszi Mariann a területét, akkor is amikor kiérünk, és mielőtt eljövünk, akkor is rendet rakunk.”

A képen a következők lehetnek: ház, égbolt, fa, növény és túra/szabadtéri

Érdekesség, a Barosson lévő épület, amelynek teraszán ételt osztanak a szegényeknek, magánterület. “A rendészek szerint nem, hiszen nincs elkerítve. (!!!) Amúgy egy korábban önkormányzati, műemlékjellegű épületről beszélünk, amelyet a városvezetés értékesített. (a képeken jól látszik a homlokzati – utcafronti – rész jelenlegi állapota…, mely a “zöldnövényzet” tekintetében is Miskolc “zöldebbétételét” szolgálja…” – írja a segítő.

“A másik épület a “Hajlék” idősotthon, melyet a miskolci Vöröskereszt működtet ( vagy a város??!!) Állapota hasonló, csak ott EMBEREK laknak… a felső szinten az ablakok mögött…” – áll a posztban.

A képen a következők lehetnek: égbolt, felhő, ház és túra/szabadtéri

Ez viszont nem zavar senkit, csak az ételosztás a szegényeknek. Akik viszont nincsenek. Legalábbis a kormány szerint. Így érthető, ha Mariann gyanús lett, hiszen nem volt kinek osztania. Na jó, ez vicc volt. Bár az egész egyáltalán nem vicces.

És nem is az első ilyen eset Miskolcon, hiszen pár évvel ezelőtt a polgármester személyesen tagadta meg az engedélyt egy szervezettől, amely gyermekeknek szeretett volna ételt osztani a városban. Végül megtehették, a város vigyázó szeme előtt, a Városház téren. Mivel tömeg volt, egy-két virág áldozatul esett az ételért való tolongásban. De legalább volt oka a városvezetésnek lecsűrhézni a szegényeket. A Fidesz a virágokért aggódott. Később már nem, nagy lendülettel le is betonozták szinte az egész területet.

Megosztás

Related posts