Negyedmilliós tandíj a miskolci mini Cambridge-ben

Megosztás

Közel negyedmillió forintot kell fizetnie havonta annak, aki gyermekét az Avalon International Schoolba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye első nemzetközi iskolájába szeretné járatni. Ez persze csak a tandíj, ezen felül naponta 1990 forintba kerül a diákok étkezése, valamint több mint 60 ezer forintért kell egyenruha-csomagot vásárolni egy-egy csemetének. Ez utóbbi tartalmazza a testnevelés órákhoz szükséges pólókat, melegítőt, valamint az iskolában viselendő nadrágokat, ingeket.

A képen a következők lehetnek: égbolt, ház, fa, felhő és túra/szabadtéri

De hiába a magas tandíj, a mini Cambridge-ként is emlegetett intézmény létszámát már szinte betöltötték: két óvodai csoport és egy iskolai indul szeptembertől. Akik most szeretnék beíratni gyermeküket, igyekezniük kell. Információink szerint ezek már az utolsó pillanatok, hiszen az iskola vezetése minden szülővel, gyermekkel személyesen találkozik. Ezeken a találkozókon prezentáción ismertetik az iskola alapelveit, oktatási módszereit. Úgy tudjuk, minden tantárgyat angolul tanulnak majd a diákok, de e mellett természetesen magyar órák is vannak, összesen 180. Amiben különbözik még más oktatási intézménytől: a tanítás reggel 9-kor kezdődik és 3 óráig tart, valamint délután klubfoglalkozások lesznek. Mint például foci, robotika, dráma, tánc, zenei foglalkozások.

A tandíj egészen pontosan 240 ezer forint, ez tartalmazza a tanszert, tankönyveket, valamint a klubfoglalkozásokon való részvételt.

A képen a következők lehetnek: növény és túra/szabadtéri

Mint korábban is megírtuk: az intézmény az egykori Sárga Csikó étterem, hotel helyén épült meg. Információink szerint az Avalon és a Hell cégcsoport egyik tulajdonosa saját gyermekét is az intézménybe járatja majd. Vagy pont a gyereknek építtette?

Az iskola szeptemberre tervezi az indulást, de az építkezést figyelve úgy tűnik, akár késhet is a tanév a miskolci Cambridge-ben. Meglátjuk.

Megosztás

Related posts