Osztrák turistaparadicsomban működtet szállodát a miskolci polgármester migránsozó tanácsadója

Megosztás

Alpesi síparadicsomban, a Grimming hegységnél van szállodája Zárug Péter Farkas miskolci politológusnak, Kriza Ákos (Fidesz) polgármester tanácsadójának – írta meg korábban az Átlátszó.hu. Hogy övé a dél-ausztriai vendégszállás, saját maga ismerte el az Átlátszónak, a részleteket azonban – hogy osztrák cégén keresztül vagy más módon birtokolja-e – már nem fejtette ki. Az egykor MIÉP-es Zárug kemény migránsozó kirohanásairól ismeretes, egyik nyilatkozatában tűzparancsot követelt a határon.

„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg” – nyilatkozta a migránsválság elején, 2015-ben Zárug Péter Farkas egyetemi adjunktus, a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének oktatója, nem mellesleg Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének tanácsadója.

Kriza Ákos egyébként Erdélyből települt át a 90-es évek elején, azaz bevándorló, szélsőjobbos terminológusban migráns, akárcsak a marosvásárhelyi Zárug.

Zárug Péter Farkas, a magyar politológus társadalom Rokker Zsolttija a Miskolci Egyetemen szerzett politológusi diplomát. Pokol Béla javaslatára kezdte oktatói karrierjét, írja az egyetem honlapján. Az egykor még MIÉP-es tanácsadó Zárug szakértőként, tanácsadóként, újságíróként és az ECHO TV celebritásaként, valamint Orbán-rajongóként keresi kenyerét.

A Miskolci Egyetem soha nem arról volt híres, hogy kimagaslóan megfizetik az oktatókat. Ennek ellenére bizonyos Zárug Péter a többségi tulajdonosa a Stájerországban található ALPENHOTEL-STEIRERHOF GmbH nevű cégnek. Ilyen néven a dél-ausztriai Tuplitz-ban, a festői Grimming hegységnél működik csinos, 26 szobás vendégszálló.

A hotelben meg nem erősített hírek szerint gyakran megfordulnak a miskolci önkormányzat vezetői és szintén miskolci kormánypárti politikusok is.

Zárug az Átlátszó kérdésére írásban elismerte, hogy a cég valóban az ő többségi tulajdona. Válaszából az is kiderül, hogy van köze a szállodához is.

A cikk folytatása az Átlátszó.hu-n.

Megosztás

Related posts