Csak egy város levegője szennyezettebb Miskolcénál

Megosztás

Mérések is alátámasztják azt, amire sok lakó régóta panaszkodik: szörnyen rossz Miskolcon és környékén a levegőminőség. A légszennyezettség mérésével foglalkozó AirVisual weboldala alapján a Magyarország három legrosszabb levegőjével rendelkező város mind Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található.

Az AirVisual a szennyezés mértékét egy egyszerű egységgel, az AQI-val határozza meg, amely minél nagyobb, annál súlyosabb az adott településen a helyzet. A magyarországi városok top 10-es listája így néz ki AQI szerint rangsorolva:

  1. Sajószentpéter 25
  2. Miskolc 24,4
  3. Kazincbarcika 21,9
  4. Nyíregyháza 20,2
  5. Dunaújváros 18,8
  6. Kecskemét 18,7
  7. Veszprém 17,5
  8. Szeged 17,3
  9. Debrecen 17
  10. Esztergom 16,9

Összehasonlításképp London 42, Párizs 40, Berlin 31, New York pedig 27-es értékkel rendelkezik, tehát a világvárosoknál nem szennyezettebbek a magyar települések levegői, bár ez sovány vigasz azoknak, akik nap mint nap füstnek, pornak és gázoknak vannak kitéve.

A környező országok közül – amennyiben az országos listát vesszük figyelembe – Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovákia valamivel rosszabb levegővel rendelkezik mint Magyarország, míg Ausztria és Ukrajna légszennyezettsége kisebb, mint a miénk – írta a hellovidek.hu.

Megosztás

Related posts