Ágyi poloskák lepték el a magyar kórházat

Megosztás

Az orvosokat csípkedték össze a budapesti Honvéd kórházat ellepő ágyi poloskák. A rovarok megjelenését már július első hetében észlelték az intenzív osztály orvosi szobájában, de az illetékes osztályvezető főorvos akkor elbagatelizálta a dolgot.

A HVG szerint a főorvos csak azután kezdte komolyan venni a panaszokat, hogy egy héttel később egy másik orvos is ágyi poloska csípésekre panaszkodott az éjszakai ügyelete után. Ekkor egy kör-e-mailben tájékoztatták a dolgozókat, hogy a szobát lezárják, az ágyat pedig kidobják. Ekkor azonban már késő volt, két hét alatt a többi orvosiban is szétterjedtek, a két emelettel feljebb lévő szobákban is dolgozókat csíptek meg.

A beszámolók szerint a poloskák terjeszkedése annak ellenére sem állt meg, hogy időközben a szobák és helyiségek mindegyikében elrendelték az irtást, illetve fertőtlenítést. Mára közel 35 orvost és 40 asszisztenst érint a gond.

A kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya poloskainvázióval kapcsolatban a HVG-nek azt írta, hogy a nagy betegforgalom miatt az intézmény különösen kitett a behurcolt fertőzéseknek. „Az ágyi poloskák világszerte rendkívüli mértékben szaporodnak, a legtisztább lakásban és helyiségekben is előfordulhatnak. Kórházunkban, ha megjelenésüket tapasztaljuk, akkor azonnali beavatkozást és irtást rendelünk el, ez így történt júliusban is, amikor az érintett részlegeken észleltük megjelenésüket. Minden érintett helyiség az irtást követően funkciójának megfelelően használható”idézte a 444.hu.

Megosztás

Related posts