A közpénz az Északból is kiszorítja az ellenzéket

Megosztás

Apró figyelmesség az Észak-Magyarországtól: “Isten éltessen, Magyarország!” Persze, nem ingyen a nemes gesztus természetesen közpénzből. Azért természetesen, mert a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonába került megyei lapok nem szűkölködnek állami hirdetésekben. Így az Észak-Magyarországban is gyakorta – akár naponta – bukkanunk egészoldalas állami hirdetésekre, amelyek listaára 4 millió forint.

A képen a következők lehetnek: szöveg

A kormányközeli szervezet tulajdonában lévő megyei napilapok bőszen hirdetik például a családvédelmi akciótervet, vagy akár csak felköszöntik hazánkat, mindezt a mi pénzünkből. Úgy tűnik, igazából senkit nem érdekel, hogy mindez közpénzből megy, és szinte naponta elköltenek milliókat csak egy megyében. Mindezt persze úgy, hogy nem is biztos – sőt, biztos, hogy nem -, a legmegfelelőbb médiumokat választják ki a közpénz elköltésére, hiszen a megyei napilapok olvasótábora, köztük az Észak-Magyarországé is, egyre csökken, egyre kevesebben olvassák.

A képen a következők lehetnek: tűzijáték, éjszaka, égbolt, túra/szabadtéri és víz

Ez persze nem zavarja a közpénzek elosztásával megbízott illetékeseket. A megyei napilapokat sem, cserében hirdetik a kormánypropagandát, kormányt fényező cikkek jelennek meg – központilag -, s ha végképp kifogynak a témából, még mindig ott vannak a három lábbal született állatok. Inkább azok, minthogy az ellenzéki véleményeknek helyet adjanak.

Megosztás

Related posts