Elszállították a villamost, amibe tavaly belerongyolt a kisvasút

Megosztás

Szakadó esőben emelték trélerre a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és a Škoda Transportation szakemberei Miskolc 614-es pályaszámú villamosát az MVK Szondi György utcai telephelyén. Ez az a kocsi, amelyikbe tavaly júniusban „beleszállt” a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút máig tisztázatlan körülmények között elszabadult szerelvénye.

Mi tagadás, a Škoda most egyáltalán nem fest jól, törött ajtók, ablakok, eldeformálódott és ripityára tört elemek szegélyezik azt az oldalát, amelyik találkozott a kisvasút kocsijával. A remízből sem saját kerekein gurult ki, hanem egy régi Tátra villamos húzta a trélerig. Juhász János, az MVK üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója az Északnak azt mondta, a villamos teljes helyreállítása akár egymillió euróba is kerülhet.

A villamost szállító konvoj szerda este, túlméretes szállítmányként indul el Bánréve, majd Plzeň felé. A szerelvényt ugyanis a cseh városban állítják majd helyre. Ott, ahol annak idején legyártották, de csak azt követően, hogy komolyabban megvizsgálják, és meghatározzák a pontos károkat.

nyitókép: boon.hu

Megosztás

Related posts