Ismét unokázós csalókat fogtak

Megosztás

A klasszikus módszerrel operáló csalókat fogott el a rendőrség Magyarországon. Egy férfi augusztus 5-én délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a nő rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett a kért összeg átadásába.

Aznap később József és László megjelent a nőnél Szigethalmon, ahol a 34 éves József a kicsalt több millió forint készpénzt átvette, majd elmentek. A pénz egy részét átadták egy férfinek, a maradékot elosztották egymás közt plusz két társával. A nő feljelentést tett a rendőrségen végül.

Augusztus 8-án a rendőrök egy ember kivételével mindenkit elfogtak és előállítottak a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, később ötödik társuk feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a gyáli és a szigetcsépi lakosokat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrök az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénz nagy részét megtalálták és a sértettnek visszaadták. A nyomozók B. Józsefet őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts