Magyarul reklámozott, megbüntették a Csíki Sört

Megosztás

Közel hétszázezer forintnyi bírságot szabott ki a román hatóság a Csíki Sörre, amiért magyarul reklámozott Székelyföldön. A 10 000 lejes büntetés a gyártó szerint azért történhetett, mert a magyart idegen nyelvként kezelik Romániában.

A cég egyébként a közösségi médiában mondott “köszönetet” a román hatóságoknak, ennek szövege alább olvasható.

„Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét “példaértékűen” kezelitek. Köszönjük, hogy nem engeditek elharapózni a korrupciót és rendre tanítjátok az út szélén álló petrezselyemárus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlóinak. Köszönjük, hogy nem engeditek elkanászosodni a boltba beszaladó anyukát sem, aki autójával rossz helyen állt meg és becsülettel kiállítjátok a büntetését. Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.

És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat.

Csak így tovább” – idézte a BOON.hu.

Megosztás

Related posts