A miskolci Fidesz tanácstalan, nem tudja mivel támadni Veres Pált

Legalábbis a közelmúltban indított közvéleménykutatásuk ezt bizonyítja. Információink szerint telefonon arról kérdezik a miskolciakat, akkor is Veres Pálra, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójára szavaznának-e az őszi önkormányzati választáson, ha kiderülne a jelöltről, hogy migránspárti, vagy éppen sorosista, ne adj’Isten gyurcsányista.Egészen pontosan a következőkre kíváncsiak: hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy Soros-bérenc, hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy Gyurcsányista, hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy migránspárti, hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy leromlott a Földes Ferenc Gimnázium eredménye, hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy nem ellenzéki, hogy befolyásolná, ha kiderülne Veres Pálról, hogy nem független.

Nos, a kérdésekből úgy tűnik, a miskolci Fidesznek, és persze a jelenlegi városvezetésnek fogalma sincs, mivel is támadhatnák az ellenzék és civil szervezetek által is támogatott polgármester-jelöltet. Mivel az iskolaigazgató fedhetetlen, úgy tűnik, a kormánypárt miskolci helytartói éppen azon dolgoznak, kitaláljanak róla valami kompromitálót. A fantáziájuk azonban nem lódult meg, hiszen csak a szokásos fideszes lózungokban tudnak gondolkodni: Soros, migránsok, Gyurcsány. Mintha ezeknél nagyobb szitokszó nem is létezne ma hazánkban.

Persze, a helyi Fidesz kampányguruinak nem csupán az a céljuk, hogy a miskolciaktól kapjanak ötletet Veres Pál lejáratására. Már magával, a kérdésekbe ágyazott hamis állítással is próbálják összemosni a Kriza Ákos ellen induló iskolaigazgatót. De ne gondoljuk, hogy ez egy teljesen új kampányfogás, és az se, hogy csak a Fidesz-nek jutott eszébe. Természetesen ők is Amerikából importálták.

Talán még emlékeznek: Karl Rove volt 2000-ben az ifjabb Bush kampányfőnöke az elnökválasztáskor, ahol is Bush egyik nagy riválisa John McCain volt. Dél-Karolinában az előválasztás idején nagy volt a verseny McCain és ifj. Bush között. Ekkor valakik olyan közvélemény-kutatásokat végeztek, amiben azt kérdezték, hogy „Akkor is támogatná-e John McCain jelölését, ha kiderülne, hogy titokban született egy házasságon kívüli fekete gyermeke?” Senki sem állította, hogy van neki ilyen, de a kérdés elültette a bogarat az emberek fülébe.

Valami hasonlóra játszik a Fidesz is Miskolcon. A kormánypárt által kihirdetett főbűnökkel próbálják összemosni. Addig sem foglalkozunk azzal, hogy Mészáros Lőrinc ma mennyi közbeszerzést nyert el, hogy az egészségügy haldoklik, hogy Orbán Viktor és baráti köre tulajdonképpen beltag a Magyarországnak nevezett bt.-ben.

 

 

Related posts