Ne akarjon kórházi szakrendelésre menni a nyáron, mert nem nagyon van kihez

Megosztás

Akik augusztusban mennének valamilyen rendelésre a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba, az valószínűleg nem jár majd sikerrel: jövő hónapban ugyanis több osztályon is elmaradnak a rendelések, AZ UROLÓGIA PÉLDÁUL EGÉSZ HÓNAPBAN NEM LESZ, DE A BŐRGYÓGYÁSZAT SEM RENDEL HETEKIG – írja az Index.hu.

Olvasónk hívta fel figyelmünket a kórház hézagos nyári szakrendelési idejére, így aztán megnéztük, melyik osztályon mi várható a következő hónapban.

  • Urológia és haematológia egész hónapban egyáltalán nem lesz a kórházban.
  • A belgyógyászatra hosszú hetekig nem mehet augusztusban, csak a vége felé néhány napot.
  • Angiológia csak egyetlen nap fogad a jövő hónapban.
  • A belgyógyászat és tüdőgyógyászat alig pár nap tart rendelést, ahogy a gyerek nőgyógyászat is.
  • Az addiktológia a hónap első felében egyáltalán nem lesz, az audiológia meg a másik felében.
  • Szemészet majdnem minden második nap nem lesz, kardiológia meg hol lesz, hol nem.
  • Phelobógiára kétszer eljuthat a hónapban.

Néhány osztályra jószerével vagy minden hétköznap, vagy minden rendelési nap bejuthat. Így például az általános röntgen diagnosztika, a CT diagnosztika, a gasztroenterológia, a fizioterápia, a gyógytorna, az onkológia, a pszichiátria, a transzfuziológia, az ultrahang, a gyerekgyógyászat minden hétköznap működik a jövő hónapban is. Az EEG-re, az infektológiára, a nephrológiára négyszer is eljuthat a négyből, a pajzsmirigy rendelésre kétszer kettőből. A maradék osztályok esetleg pár napig nem, vagy a hónap egyik-másik felében nem rendelnek.

Az ügyben csütörtökön kérdéseket küldtünk a Bugát Pál Kórháznak, hogy mi az oka annak, hogy ennyi rendelés elmarad, vagy esetleg ez szokásos jelenség minden nyáron, és hogy a kimaradó rendelésektől veszélybe kerül-e a betegek ellátása, de választ egyelőre nem kaptunk.

Megosztás

Related posts