Miskolciak kutyáját ölték meg a siófoki kutyabarát panzióban

Megosztás

Életvidám ebükkel érkezett egy család a kutyabarátnak hirdetett balatoni szállóba, de a kutya urnába helyezett hamvaival kellett távozniuk múlt héten. A gyanú szerint a panzió tulajdonosa mért halálos ütést a yorkshire terrierre.

Felhőtlennek induló nyaralás vált rémálommá egy miskolci családnak, miután a népszerű siófoki, kutyabarátnak hirdetett szálláskomplexumba megérkeztek múlt hétfőn. Egy pitiáner vita utána a szállásadó akkora erővel sújtott vendégére, hogy a kezében lévő kiskutyája szinte azonnal szörnyethalt.

Félt a kistestű ebtől

A család egy nappal az érkezésük után, kedden reggel figyelt fel a hangos fenyegetőzésre. Az udvaron tartózkodó kétkilós yorkshire terrierrel kiabált az agresszív illető, hogy takarodjon el és felrúgást is kilátásba helyezett. A megmagyarázhatatlan jelenet másnap megismétlődött. A családfő úgy döntött, megpróbálja tisztázni a helyzetet. Elmondása szerint a tulajdonos ekkor szintén fenyegetőzve azzal magyarázkodott: félt, hogy a kutya megharapja. A gazdi bevitte kedvencét a házba, aztán nem sokkal később sétálni indult vele. Szerette volna tisztázni a konfliktust, ölében a yorkival indult békülni.

A Balatontól körülbelül 3,5 kilométerre fekvő szálloda több mint tíz apartmanházból és közel ötven szobából áll. Az épületkomplexumot direkt nem mutatjuk meg

A tulajdonos erre nem volt hajlandó, immár a gazdáknak is „felrúgást” helyezett kilátásba. A fokozódó vita hevében a tulajdonos felkapott egy rudat, amivel a gazdáknak esett. Az egyik ütés a kiskutyát is eltalálta. Az állatorvos a jószág életét már nem tudta megmenteni. A megdöbbentő esetről a Kutyabarathelyek.hu számolt be először.

Eljárás indult az ügyben

– Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó, és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit – mesélte a neve elhallgatását kérő gazdi. Hozzátette: nem tett semmilyen fenyegető lépést, nem adott erre utaló jelet. A kutyusuk sem. Nem értik a viselkedést. A Bors információi szerint a tragédia után a család átment egy másik szállásra, jelenleg pedig már otthon tartózkodnak. A kétkilós állat hamvait egy urnában vitték haza. Természetesen a feljelentés megtörtént.

Az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalon ki van hangsúlyozva, hogy az állatok ráadásul ingyen mehetnek az épületkomplexumba nyaralni

Érdeklődésünkre Orbán Zoltán, a Somogy Megyek Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: súlyos testi sértés kísérlet miatt indítottak eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az állatkínzás bűncselekmény körülményeit még vizsgálják. Úgy tudjuk, a boncolás szerint a bezúzott koponya miatt pusztult el az állat.

Kutyapiszok volt az oka?

Az érintett szállás Facebook-oldalát ellepték a gyalázkodó üzenetek, a minap végül elérhetetlenné is tették. Szombaton személyesen jártunk a helyszínen. Az egyik alkalmazottal azt üzenték, nem nyilatkoznak az ügyben. Később telefonon elértük a kutyára támadó férfit. Még azt is letagadta, hogy náluk történt az incidens.

Az internetezők nekitámadtak a tulajdonosnak, fenyegetik és börtönt kérnek rá.

Megszólalt annak a kétkilós kiskutyának a gazdája, amelyet vascsővel vert agyon egy kutyabarátnak mondott siófoki nyaraló tulajdonosa. 

A férfit Sebestyén Balázs műsorvezető érte utol telefonon a Rádió 1 tegnap reggeli műsorában. A férfi az adásban arról is beszélt, hogy amikor a múlt hétfőn megérkeztek az üdülőfaluba, különös módon rajtuk kívül nem volt ott senki. 

Kedden délelőtt kint játszottam a kutyussal, majd valamiért bementem a házba és hallottam, hogy valaki azt kiabálja a kutyának, hogy takarodj innen, mert felrúglak

– mondta el a gazda.

Az eset megismétlődött másnap is, majd amikor a családfő – karján a kutyussal – tisztázni akarta a helyzetet, a szomszédos apartman tulajdonosa ki akarta dobni őket a komplexumból, végül nekik támadt egy vasrúddal, aztán egy kapával, ekkor találta el a kutyát.

A család a megsérült ebbel nekiállt állatorvost keresni a városban, de mire találtak, a kutyus már menthetetlen volt. Még aznap hazautaztak, ám a befizetett pénzüket eddig még nem kapták vissza. A rendőrség nyomoz az ügyben. 

Megosztás

Related posts

Leave a Comment