A Kúriához vitte a sztrájk ügyét a Pedagógusok Szakszervezete

Megosztás

A Kúriához fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy arra kérjék őket, állapítsák meg a sztrájk jogszerű feltételeit – értesült az ATV.

A szakszervezet azt követően tesz így, hogy a jogszerű feltételek elmaradása miatt meghiúsult a pedagógussztrájk május végén, és az utóbbi a hetekben a másodfokkal sem sikerül előrébb jutni – mondta Szűcs Tamás elnök.

Szűcs azt is mondta, hogy fellebbeztek, és azt kérték a bíróságtól, hogy állapítsák meg, kinek a hatásköre megállapítani az elégséges szolgáltatást, amely egy sarkalatos pontja a közszférában létrejövő munkabeszüntetésnek.

A szakszervezet elnöke szerint a sztrájkkövetelésekről továbbra is azt gondolják, hogy azokban a kormány a tárgyalópartner, de a sztrájk lebonyolításában a munkáltató az illetékes. Közben a PDSZ felfüggesztette az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságban betöltött tagságát.

Szűcs szerint a szakszervezet alkotmányos panasszal fordul a Kúriához, ahol a kifogásolt jogszabályok hatályon kívül helyezését fogják kérni. Ha itt sem kapnak jogorvoslatot, a nemzetközi bírósághoz fordulnak. 

hvg.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment