Félmilliárdot költött egy szerencsi telephelyre a kormány, ami csak papíron létezik

Megosztás

Összesen 447 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást folyósított az Orbán-kormány egy speciális haditechnikai logisztikai és felújító központ építésére Szerencsen, azonban a lezárt pályázat állításaival szemben semmi nem épült meg ebből – írja a 24.hu.

A kormányzati terkepter.nfu.hu szerint a beruházást 2015. november 30-án befejezték, annak státusza itt is „megvalósult”.

Az ügyet feltáró Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz, mert az elvileg vasúti rakodásra szánt telephelyen semmi nem történt. Megkeresésére a Pénzügyminisztérium jelezte, hogy immár négy éve vizsgálják a pályázatot.

Szerencs fideszes polgármestere alig tudott valamit mondani a 24.hu-nak a beruházásról, noha korábban alpolgármester is volt, illetve a telep szerepelt a településfejlesztési tervek között 2016-ra és 2017-re vonatkozóan is. Annyit azonban elárult, hogy a fejlesztést

Mengyi Roland országgyűlési képviselő vitte a településre.

A csak „Voldemortként” megismert fideszes képviselő úgy szerezte hírnevét, hogy a gyanú szerint befolyással volt uniós pályázatok elbírálására, de a titkos egyeztetések során nem lehetett a „nevén nevezni”. Mengyit a közelmúltban ítélték három év börtönre költségvetési csalás és befolyással üzérkedés miatt.

168ora.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment