Kazincbarcikán egy mozgáskorlátozott nőt a családjával együtt költöztették ki az önkormányzati lakásukból

Megosztás

Kazincbarcikán idén májusban kilakoltattak egy 57 éves, fél lábát elvesztett, mozgáskorlátozott asszonyt és családját egy önkormányzati bérlakásból. Szerződését hátralék miatt 2013-ban mondta föl a tulajdonos önkormányzat, az asszony állítása szerint azonban adósságkezelési támogatással egy összegben kifizette a tartozást. Az nem világos, hogy a korábbi hátralékok alapján született kilakoltatási végzést ítélte végrehajthatónak az önkormányzat, vagy újabb tartozások szolgáltattak-e jogalapot az eljárásra. Az ügyről Horváth Aladár, a Magyarországi Roma Parlament elnöke értesítette szerkesztőségünket.

H. Róza és családja 30 évig élt a 42 négyzetméteres bérlakásban. Május 21-én a hatóságok kivonultak a lakáshoz, de kilakoltatásra már azért nem volt szükség, mert az asszony addigra leadta a lakáskulcsot. Jelenleg az öttagú család az asszony lányánál lakik, összesen tizennégyen élnek egy lakásban, kis alapterületen.

Az asszony Horváth Aladárt arról értesítette, hogy határozatlan idejű bérleti szerződése volt az önkormányzati ingatlanra. Elmondása szerint 2013-ban azt az ígéretet kapta, hogy ha kifizeti a tartozást, akkor maradhat a lakásban. Ezt meg is tette, ennek ellenére megkapta az értesítést arról, hogy el kell hagyniuk az ingatlant.

H. Róza egyik lábát térd alatt amputálták, műlába van. Élettársa cukorbeteg, alkalmi munkákat vállal. Az asszony összes jövedelme 130 ezer forint. Elmondása szerint nemrég keletkezett adósságát rendezni akarta, de mégsem maradhatott a lakásban. Május 21-re határozták meg a kilakoltatás időpontját, de hatósági intézkedésre végül nem volt szükség, mert az asszony előtte leadta a kulcsot.

Megosztás

Related posts

Leave a Comment