Megkapta az akkreditációt a CEU Bécsben

Megosztás

özép-európai Egyetem Magánegyetem néven magánegyetemként akkreditálták a CEU-t Bécsben – jelezte lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Soros György által alapított felsőoktatási intézmény. 

A döntést Iris Rauskala, Ausztria oktatásért és kutatásért felelős minisztere hagyta jóvá. – A CEU révén Ausztria egy új tudományos központtal gazdagodik. Az egyetem magyarországi helyszínén eddig is sikeresen vett részt a Európai Kutatás Tanács (ERC) pályázatain, amely komoly támogatást jelent kiemelkedő kutatói számára. Ez is jelzi és bizonyítja a CEU által végzett munka minőségét. A 16. osztrák magánegyetemként a CEU által kínált kurzusok tovább gazdagítják az osztrák tudományos életet. Bízom benne, hogy sok hazai és nemzetközi diák végzi majd itt posztgraduális kutatásait” – mondta a tárcavezető.

„A magyar kormányzat elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU számára, hogy 2019. január elsejétől új diákokat vegyen fel az amerikai akkreditációjú programjaira. Ezért az ezekhez kapcsolódó diplomákat 2019 őszétől a CEU új, bécsi kampuszán fogja kiadni” –  jelentette be szombati közleményében az egyetem.

Arról, hogy Budapest mit veszít a CEU bécsi költözésével, ékesszólóan árulkodik, hogy a felsőoktatási intézmény az MTA-val és a Károly Egyetemmel közös hálózatkutatási projektje 2018 októberében tízmillió eurót nyert  az Európai Kutatási Tanácstól.

168ora.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment