Újabb állami cég támogatja tízmilliókkal a Rogán Cecíliához köthető eseményeket

Megosztás

Az MVM 150 millió forintot adott az idei Fitbalance Arénára és a Nemzeti Futóversenyre, akkor viszont még nem lehetett tudni, hogy mindehhez mennyit tett hozzá az Antenna Hungária Zrt. – az állami cég viszont pénteken elküldte a hvg.hu-nak az adatokat.

Az Antenna Hungária 25-25 millió forinttal szponzorálta a Fitbalance Aréna és Fitbalance Kids rendezvényeket, valamint 10 millió forinttal a Nemzeti Futóverseny rendezvényt – közölte lapunkkal a cég, amely hozzátette azt is, hogy “a korábbi években az AH nem szerepelt a Fitbalance rendezvény támogatói között”.

Mindez pedig annyit jelent, hogy az MVM-es támogatásokkal együtt ez már 210 millió forintos közpénzes támogatást jelent a Rogán Cecília cégéhez köthető eseményeknek.

Az MVM korábban azt közölte, hogy „a megújult és kibővült Fitbalance Aréna ingyenes életmód fesztivál és tömegsport rendezvényt 2019-ben 80 millió forint + áfa összeggel szponzorálta, míg a Nemzeti Futóverseny szponzorálására 70 millió forint + áfa összeget fordít.”

Az MVM és az AH mellett a támogatók között van a Szerencsejáték Service Zrt. is, ezzel a céggel viszont egyelőre levelezésben vagyunk arról, hogy az általuk nyújtott bizonyos támogatások pontosan mikori eseményekre vonatkoznak, az idei vagy a korábbi eseményekről van-e szó. Válaszukat várjuk, amint megérkezik, közöljük.

Az, hogy a Fitbalance-rendezvények és a Nemzeti Futóverseny egyaránt Rogán Cecíliához köthető, idén derült ki, először a 24.hu számolt be arról, hogy a Fitbalance tulajdonosa Bara Csaba, de ő tavaly óta csak kisebbségi tulajdonos: az üzlet nagyobbik részét eladta Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cégének, a Nakama&Partners Kft.-nek. Mindezt Bara később tagadta, és egy nyilatkozat formájában azt közölte, ő, mint magánszemély, soha nem volt tulajdonosa a Fitbalance eseményeknek.

“A rendezvényeken, mint főszervező vettem részt. Ennek értelmében tulajdonrészt sem adtam el a Nakama&Partners Kft-nek. Az állítás, mely szerint jelenleg is kisebbségi tulajdonos lennék a rendezvényt lebonyolító cégben, szintén valótlan és alaptalan” – tette hozzá.

hvg.hu ezután utánanézett a védjegyeket kezelő Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala vonatkozó honlapján, ahonnan kiderült, Rogán Cecília, illetve a Nakama&Partners neve (a Miss World Hungary mellett) a következő szavak és kifejezések mellett szerepel: Fitbalance, Fitbalance Centrum, Fitbalance Kids, Fitbalance Gasztrofesztivál, Nemzeti Futóverseny Budapest.

© hvg.hu

A kapcsolatot erősíti továbbá, hogy Rogán Antal miniszter egyáltalán nem tagadta felesége szerepét ezekben az eseményekben, éppen ellenkezőleg. Rogán, miután megkérdeztük tőle, hogy az állami cégek támogatásának nincs-e köze ahhoz, hogy felesége vállalkozása is érintett ezekben az eseményekben, a következőket mondta: “Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös.”

Egyben hozzátette: “Míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az.”

hvg.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment