Fideszes körökben mozgó üzletember és MSZP-s politikus közös üzletét vizsgálja az EU

Megosztás

Magyar csatornaberuházások kommunikációs tendereit vizsgálja az EU csalás elleni hivatala.

Vizsgálatot indított az Európai Unió csalás elleni hivatala olyan magyar csatornaberuházások kommunikációs tenderei ügyében, amelyekben egy szocialista politikus és a TV2 egykori igazgatósági tagjának cégei is feltűnnek – írja a Direkt36 a 444-en megjelent cikkében.

Az uniós társfinanszírozással megvalósuló projekteket Hadházy Ákos képviselő bejelentésére kezdte el vizsgálni az uniós hivatal hónapokkal ezelőtt. Az OLAF a Direkt36-nak megerősítette, hogy a nyomozás továbbra is tart, de azt is hangsúlyozták: ez nem jelenti azt, hogy valóban szabálytalanságot követtek volna el az érintett cégek.

Az északkelet-magyarországi csatornázás kommunikációs munkáját 36,2 millió forintért végzik el. Hadházy azt állítja: a pályázatokat túlárazták, de szerinte az is problémás, hogy a legtöbb közbeszerzésre csak egy ajánlattevő jelentkezett.

A vizsgálat által érintett pályázatok többségét Várnai Tamás cégei nyerték el. Várnai volt az ügyvezetője az első Orbán-kormány idején komoly állami megrendeléseket elnyerő Ezüsthajó Kft.-nek, tavaly decemberig pedig tagja volt a TV2 igazgatóságának. Több tenderben érintett volt az MSZP óbudai elnökének, Czeglédy Gergőnek az egyik cége is (ő nem rokona Czeglédy Csabának, csak véletlen a vezetéknevük azonossága).

Czeglédy azt közölte, hogy nem tud az OLAF vizsgálatáról, Hadházy ellen azonban feljelentést tett rágalmazás miatt. Várnai cégétől egyelőre csak annyi válasz érkezett, hogy az üzletember jelenleg szabadságon van.

hvg.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment