Felmérés alapján Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Megosztás

Az EP-választás még mindig tolja felfelé Dobrev Klárát és Cseh Katalint.

A tavaszi visszaesés után a friss Medián-felmérésben többnyire kedvezően alakult vagy alig változott a politikusok megítélése. Három hónap alatt a legnagyobb (6 százalékpontos) népszerűség-növekedést Dobrev Klára, a DK frissen megválasztott EP-képviselője könyvelheti el, de közel ekkora mértékben (5 százalékpont) nőtt a Momentum listavezetőjének, Cseh Katalinnak a kedveltsége is. Mindkettőjük ismertsége is jelentős mértékben megugrott. Egyébként az Európai Parlamentbe most bekerült ismertebb magyar politikusok többnyire a népszerűségi lista alsó-középmezőnyében foglalnak helyet.

A lista felső harmadát kormánypárti politikusok töltik ki, közéjük egyetlen ellenzéki „ékelődik be”: Karácsony Gergely, aki a hatodik. A zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra (a budapestiek körében 32-ről 38 százalékra) nőtt, és az ismertsége is majdnem teljeskörű. Megítélésének javulása minden bizonnyal a fővárosi ellenzéki előválasztáson elért sikerének köszönhető. Karácsony így újra az országosan legnépszerűbb ellenzéki politikus, megfosztva ettől a rangtól Márki-Zay Pétert, aki a legutóbbi 34 után most csak 29 pontot ért el, és ezzel a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza. A hódmezővásárhelyi polgármesternek alighanem a nevelési elveiről elmondott, sokat vitatott nyilatkozata árthatott.

Nem vett ugyan részt az előválasztáson, de a Medián kérdőívében még szerepelt Puzsér Róbert, aki változatlanul a lista legvégére került, ezúttal csak nagyobb ismertségével előzve meg a Jobbik-elnök Sneider Tamást.

hvg.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment