Költségvetési csalás miatt ítélték el a Fidesz egykori botrányhősét

Megosztás

Az RTL Klub híradója számolt be róla, hogy négy év után lezárult Fodor Ibolya pere, akit végül költségvetési csalás miatt pénzbüntetésre ítélt a bíróság.

Fodor ellen az volt a vád, hogy cégével társasházak takarítását vállalta, de a bevételnek csak egy hányada után adózott, a többit inkább megtartotta. 3 milliós kárt okozott az állami költségvetésnek, a büntetést megúszta 800 ezer forintban. 

Fodor Ibolya korábban éveken keresztül pécsi fideszes képviselő volt és az önkormányzat Népjóléti és Sport Bizottságának tagja. 

Azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy lehazaárulózta a kormány ellen tüntetőket, amivel azt érte el, hogy az RTL Klub utánanézett előéletének, és kiderült, hogy 2003-ban bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1,5 felfüggesztett börtönre ítélték, így aztán végül a Fideszből is kitették. 

Fodort annyira feldúlta az eset, hogy lemajmozta a kereskedelmi tévé riporterét, mire később Páva Zsolt polgármester lemondásra szólította fel mandátumáról is. Aztán két évvel később Páva mégis úgy döntött, hogy az érintett kérésére az immáron független Fodort jelöli a Pécsi Értéktár Bizottságába. (RTL Klub)

444.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment