Sokkoló részletek a brutális támadásról: senki és semmi sem tudja megállítani a füzéri farkasfalkát

Megosztás

Brutálisan végzett egy farkasfalka a borsodi település, Füzér egyik pár hónapos borjával. A fiatal bika másfél mázsát nyomott. Hasonló farkastámadásra hosszú ideje nem volt példa az országban.

Horváth Jenő, a gazdaság vezetője és a település polgármestere kiemelte, hogy ő maga farkasbarát, de a ragadozók a tettükkel sok bosszúságot okoznak neki. – Biztos vagyok benne, hogy legalább négy farkas kellett a leterítéséhez – kezdte lapunknak a település első embere. – Szinte mindenét megették, a combját, a bordáit és a belsőségeit is. Csupán a bendőjét hagyták meg.

Grafika: Varga Nóra

Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park zoológiai szakreferense az MTI-nek elmondta: a hasonló jellegű támadásokat tapasztalataik szerint az okozza, hogy a gazdálkodók nem védik megfelelően állataikat. Hozzátette: a szigorúan védett zempléni farkasok újbóli megjelenése és elszaporodása újfajta kihívások elé állítja a gazdálkodókat.

– A villanypásztor és a karám nem tudja őket megállítani. Vannak kutyáink, és ha a tehenek csordában maradnak, akkor kevesebb a támadás esélye – vélekedett Horváth, aki szerint a vadállományt már megtizedelték a farkasok.

blikk.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment