Mintha háromnapos családi turistáskodás lett volna a KNDP vezető politikusainak látogatása

Megosztás

Háromnegyed órás protokoll-látogatás után az egész hétvégét Szentpéterváron töltötték a KDNP politikusai feleségeik társaságában, írja a 444.

A hivatalos közlemény még arról szólt, hogy Semjén Zsolt és Harrach Péter utazott, azonban a lap szerint a teljes delegáció ötfős volt: Semjén Zsolt, Semjénné Menus Erzsébet Gabriella, Harrach Péter, Harrach Péterné Nagy Csilla és Ujvári Sándor utazott. 

Azt írják, hogy Szentpéterváron fejenként tízezer rubellel, vagyis ötször negyvenötezer forinttal fogadta őket a VIP-váróban a főkonzul és az első beosztott, majd a főkonzulátusnak köszönhetően egy kisbusszal utaztak be egy ötcsillagos szállodába, a Corinthiába. Ennek honlapja szerint egy kétszemélyes szoba 23 950 rubelnél kezdődik (107 ezer forint), és 66 450 rubel (299 ezer forint) a legdrágább éjszakánként.

Nem sokkal később találkoztak Szergej Szolovjov első alelnökkel és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető-helyettesével, ez volt az eseményről készült egyetlen hivatalos fotó, ami Semjén Facebook-oldalára is kikerült. A negyvenöt perces látogatással a hivatalos út véget is ért, azonban a delegáció vasárnapig Szentpéterváron maradt, és többek között városnézésen, kirándulásokon és sétahajózáson vettek részt.

A hivatalos találkozóról készült képen Semjén Zsolt és Harrach Péter szentpétervári találkozása Szergej Szolovjov első alelnökkel és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető-helyettesével.Fotó: Facebook / Semjén Zsolt

A lap kérdésére, hogy ki fizette a delegációval utazó feleségek költségeit, a párt azt válaszolta: „A híradásokban megjelent információkat azzal egészítjük ki, hogy a politikusokat feleségük kísérte, az ő utazásukat magánemberként, saját maguk fizették.”

index.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment