Öt étel, amelyekkel jobban tudsz koncentrálni

Megosztás

Ha észrevetted, hogy mostanában nehezebben megy a koncentráció, gyakrabban elkalandozol, vagy egészen egyszerűen nem jutnak eszedbe dolgok, akkor lehet, hogy az étkezési szokásaidon is változtatni kell.

Igen, lehetséges fejleszteni a koncentrációt vagy megszüntetni a memóriazavartbizonyos ételek fogyasztásával, diétával. Ezek az élelmiszerek ugyanis olyan vitaminokban, ásványi anyagokban vagy nyomelemekben gazdagok, amelyek javítják az agyműködést, így járulnak hozzá a figyelem- vagy a memóriazavar csökkentéséhez.

Spenót

Ez a nagyon zöld leveles zöldség egy igazi kincs: a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, amelyekkel csak jót tehetünk magunknak. Többek között luteint is tartalmaz, amely antioxidánsként védi az agyunkat. Felveszi a harcot a szabad gyökökkel, így szolgálja egészségünket. Használjunk friss spenótleveleket akár salátába vagy smoothie-ba, főtt ételekbe pedig minél kevesebb hőkezeléssel készítsük el.

Lencse

Nem is sejtenénk, de  a hüvelyes növények közül a lencsével teszünk leginkább jót az agyműködésünknek. Telis-tele van növényi fehérjével, vassal és B-vitaminnal, amelyekkel javítani tudjuk a memóriánkat, és segítenek a koncentrációban.

Olajos magvak

Dió, mandula, pisztácia, mogyoró… csordultig vannak ómega-3-zsírsavval, amellyel a szervezetünket dopamin- és adrenalintermelésre ösztönzik. Javítják az információ áramlását és a koncentrációt az agyunkban.

Étcsokoládé

Nemcsak finom, de a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása is kiemelkedő: jókedvünk lesz tőle, és a benne lévő flavonoidoknak hála könnyedén legyőzhetjük a memóriazavar okozta nehézségeket.

Tojás

Kevesen tudják, de a tojás az egyik legnagyobb támogatója a memóriánknak: kiemelkedően magas kolintartalmának köszönhetően javítja az agyi funkciókat és ellensúlyozza a sejtek korai elöregedését.

nlcafe.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment