16 nap boldogságot kapott az idős kutya 12 láncon töltött év után

Megosztás

Miss Willie 12 évig élt láncon. Tulajdonosa végül megengedte, hogy az állatvédők elvigyék tőle. A jószándékú emberek megfogadták: az utolsó időt, ami még a kutyának hátra van, csodálatossá fogják tenni. Mindent megtettek érte, hogy végre megtapasztalja, mi a boldogság. Sajnos csak 16 napot kapott.

A corgi keverék kutya 12 hosszú évet élt le ugyanazon a helyen egy koszos ládához láncolva. Észak-Karolinában élt, ha ezt egyáltalán életnek lehet nevezni.

Az állatvédők több mint 10 éve tudnak róla, de az ismételt kérések ellenére soha nem tudták meggyőzni a tulajdonosát, hogy átadja nekik, hogy egy boldogabb életet élhessen. Annyit tudtak tenni, hogy rendszeresen látogatták, vittek neki élelmet, szénát a dobozába és játékokat.

Egyik alkalommal az egyik önkéntes látta, hogy a kutya köhög és alig áll meg saját lábain. Végül a tulaj nagy nehezen beleegyezett, hogy elvigyék állatorvoshoz – 12 év után! – ahol kiderült, hogy végstádiumú szívférgességben szenved, a tüdején tumor növekedett, valamint kullancs által terjesztett betegséggel is küzd – mindegyik önmagában is halálos lett volna. Tulajdonosa ezután persze, hogy lemondott róla – így az állatmentők végre elvihették magukkal.

Az orvosok mindössze pár hetet adtak neki, de kérdéses volt, hogy egyáltalán az első szabadon töltött éjszakát megéri-e. Jes, az egyik önkéntes állatvédő hazavitte Miss Willie-t, hogy megadjon neki mindent, amit egész életében nélkülözött.

Elvitte sétálni, meglátogatták a tengerpartot, egy kutya masszázst, és a helyi tűzoltóságot. Még egy saját rendkívüli születésnapi partit is kapott saját tortával. Életében először puha ágyban alhatott, és vendégül látták egy helyi pizzériában is.

Mindenki imádta Miss Willie-t. Nehéz volt ellenállni a gyengén csóváló faroknak, az éveken át tartó láncon tartás ellenére a magabiztosságának a séták alatt, és a kis őszülő arcnak, ami még akkor is kereste a kalandot, amikor már nagyon komoly betegségekkel kellett felvennie a harcot nap mint nap.

Miss Willie 16 boldogságban töltött nap után végleg elaludt azok körében, akik végre szerették. Utolsó két hetét videókkal dokumentálták, a helyi állatvédők az ő példájával igyekeznek lobbizni a láncon tartás betiltásáért a megyében.

kutyabarát.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment