Dopeman beszólt a Nike-nak

Ez a nike új próbababája – írja posztja alá Dopeman, aki szerint ez már rémisztő. A képen a márka új edzőruhája látható, amit teltebb hölgyeknek terveztek. A zenész szerint, ez a sportmárkától kifejezetten alantas üzletpolitika.

Hogy mi is a baja Dopemannak? “Az egyik kedvenc márkám, de ez számomra kifejezetten rémisztő. Nem vagyok a túlsúlyos emberek bírája, bár állítom, hogy az ember külseje igenis nagyban rávilágít a személyiségjegyeire, az életmódjára, illetve a szellemi és testi egészségi állapotára, de természetesen, mint mindennek, ennek is van oka, tehát nem bűn, hanem javítható és helyrehozható hiba. Az, hogy egy sportruházat gyártó ilyen módon akar plusz vevőket szerezni, kifejezetten alantas és visszataszító üzletpolitika. Mi lesz a következő? A TV reklámban DuciJuci kicselezi Ronaldot, lefutja Mbappét, és lő egy gólt? A gyerekeknek tényleg dagadt Barbi babákat kell gyártani? Ez nem elfogadás, hanem a kapitalizmus leggonoszabb formája. A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés. Az ilyen alkatban, mint ez a próbababa az emberben kialakuló testi és lelki betegségek csírájának és lefolyásának 90%-a benne van. Azért, mert az emberek az ilyen vagy olyan okokból való zabálás és a rossz minőségű ételek miatt egyre “furábban” festenek, nem ezt a kimozdult állapotot kéne elfogadtatni az újabb vásárlók megszerzésének érdekében, hanem pont, hogy a megújulásuknak kellene irányt adni. Nem azt mondom, hogy Superman és Supergirl alakúak legyenek a próbababák, megteszi a teljesen átlagos külsejű is, viszont ez a zabálj dagadt, aztán öltözz be futónőnek elfogadhatatlan. Olyan, mintha egy orvos azt mondaná, légy beteg nyugodtan, van rá gyógyszer. Azért, mert föl mered venni, még nem áll majd jól. A gyerekeink jövője a tét.” – vallja a zenész.

Nos, mindenki eldöntheti, hogy jó vagy sem, ha egy sportmárka gondol a teltebbekre is. Szerintem nincs ezzel gond, sőt, motiválja a mozgásra a nőket. Hiszen, ha csak modellekre kapható ruha, sportruha, az elkeserítő lenne.

Related posts

Leave a Comment