A Barlangfürdőben mérgező gáz került a levegőbe, többen rosszul lettek

Szerdán 10.55-kor a Miskolci Barlangfürdőben a fertőtlenítő rendszer meghibásodott, ami miatt klór tartalmú gáz kerül(hetet)t a levegőbe, melynek hatására többen is rosszul lettek. A fürdő üzemeltetői értesítették a hatóságokat, így a helyszínre vonult a rendőrség, a katasztrófavédelem a mobillaborjával, és a mentők is.

miután felfedezték a bajt, a rendőrség lakosságvédelmi intézkedés keretében működtek közre, és terelték ki a nagyjából 130 vendéget a fürdőből.

A belső medencéket kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani, akik egy osztálykiránduláson részt vevő csoport tagjai. Ők érezték meg a szagot, és a velük lévő pedagógus kért segítséget. Náluk enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából a megyei kórház Gyek központjába szállították őket, ugyanis mindannyian 18 év alattiak.

„Kiterelték a gyerekeket, akik közül többen lettek rosszul. Mindenki valamilyen gázról beszélt, azonban nemrég azt mondta nekem az egyik szakember, hogy negatívak voltak a mérések, nem találtak szivárgást”

– árulta el a boon-nak az egyik ott dolgozó

Reméljük, hogy mielőbb kivizsgálják az ügyet és megoldják a problémát. Ugyanis ebben az idényben nem ez az első miskolci fürdőhely, ahol komoly problémák keletkeztek.

boon.hu

Related posts

Leave a Comment