Új utca épül az új ipari területen

A város déli végei felé terjeszkednek Miskolc ipari területei – írta meg korábban a Borsod Online.

Friss képeinken az látszik, már el is kezdték a beruházást.

A Borsod Online cikke szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította rendeletében a kormány Miskolc iparterületeinek bővítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Ez tette lehetővé a településrendezéssel kapcsolatos ügymenet felgyorsítását.

A képen a következők lehetnek: égbolt

A közel ezerhektáros új gazdasági terület Kistokaj közigazgatási határainak közvetlen szomszédságában található, és a 30-as számú főközlekedési út, a Budapest–Miskolc vasútvonal és – észak felől – Miskolc területén a 3-as utat és az M30-as autópályát összekötő 304-es út határolja. A terület északi végében található a GS Yuasa cég épülő akkumulátorgyára. A még beépítetlen területek jelentős része beruházási célterületként van nyilvántartva.

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

Csarnokok épülnek

Az ipari park társaság a jövőbeni potenciális bérlők várható igényeinek figyelembe vételével 20 ezer négyzetméteres csarnokokat épít. Az épületek szerkezeti váza előregyártott vasbeton szerkezet lesz, várhatóan 100 méter szélesek lesznek a csarnokok, hosszuk pedig igény szerint változtatható. Az épületek tiszta belmagassága 10 méter, külső magassága 13 méter lesz.

Related posts

Leave a Comment