Nemzetközi óriáscég Kazincbarcikán

Megosztás

Kazincbarcikán nyitja meg kapuit a főként speciális munkaruhák gyártásával foglalkozó finn eredetű Lindström Oy vállalat. Idén elkezdődik a beruházás, melynek keretein belül tulajdonosváltásra került sor a kazincbarcikai Salzol Kft.-ben.

A Lindström egy 171 éves múltra visszatekintő finn családi vállalat, amely 24 különböző országban van jelen a világon, közel 60 különböző gyáregységgel. A fő profiljuk a különleges, minden igénybevételnek ellenálló szőnyegek és a megrendelő cégek arculatához kialakított munkaruhák gyártása. Jelenleg több mint 5 000 fajta termék előállításával foglalkoznak világszerte.

Magyarországon már 25 éve vannak jelen, de a közép-európai régióban is találhatóak telephelyeik. Mivel Kazincbarcika Közép-Európa szívében fekszik, ezért a cég számára tökéletes helyszínnek bizonyult a további beruházások szempontjából, hiszen mind a budapesti, mind pedig a többi magyarországi üzemük könnyen és gyorsan megközelíthető az új egységből.


Fotók: Kovács Loretta

A régióban a hasonló tevékenységet folytató kazincbarcikai Salzol Kft. tűnt a legmegfelelőbbnek a helyi üzem kialakítására, ezért a Lindström úgy döntött, hogy megvásárolja a gyárat, így 100%-os tulajdonosként már az idén neki tudnak kezdeni a felújítási munkálatoknak. A cég ügyvezető igazgatójától, Jarmo Vahtervuo-tól megtudtuk, hogy milyen tervei is vannak a finn cégnek településünkön.

– A felújítási munkálatokat az évben szeretnénk végrehajtani, valamint a nagyobb beruházásaink keretében újabb és modernebb gépeket hozunk majd a kazincbarcikai üzemünkbe. A másik nagy célkitűzésünk az épület renoválása, illetve új számítástechnikai rendszerek kiépítése. A belső és külső korszerűsítés során a padlózat és a tető megújul, valamint a festés is megtörténik. Az üzem modernizálásával a dolgozók munkakörülményeit is javítani tudjuk, így többek között felújítjuk a szellőzőrendszert is. Arra törekszünk, hogy az üzem minden szempontból biztonságos és ideális munkahely legyen – árulta el Jarmo Vahtervuo.


Szitka Péter polgármester és Jarmo Vahtervuo, a Lindström új vezetője

A gyárban jelenleg körülbelül 130-an dolgoznak, a létszámon nem terveznek változtatni. Az új vezetőség meg van elégedve a rendkívül szakképzett munkavállalókkal. Mivel a vállalat széles termékpalettával rendelkezik, ezért a közeljövőben új produktumok gyártását tervezik. Ehhez a munkatársak továbbképzését biztosítják majd, ahol megismerkednek a termeléshez szükséges technikákkal és munkafolyamatokkal. A Kazincbarcikán és környékén élők számára jó hír, hogy a későbbiekben szeretnék növelni a kapacitást, így tovább növekedhet a foglalkoztatottaik száma.

A vállalat tervei között az is szerepel, hogy a környező cégekkel – többek között a Wanhua-BorsodChem Zrt.-vel – együttműködést alakítsanak ki, emellett a külföldi megrendelésekre is számítanak, így például Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Bulgáriában, Romániában is lesznek üzleti kapcsolatai a cégnek.
Jarmo Vahtervuo június 4-én a gyárba invitálta a város polgármesterét, Szitka Pétert, hogy személyesen nyújtson betekintést a jelenlegi állapotról, valamint megossza vele a jövőbeni terveit. A bejárás során megtekintették az üzemet, és az új igazgató bemutatta a városvezetőnek a jelenlegi és a jövőben gyártani kívánt termékeket.

Mint azt Szitka Péter polgármestertől megtudhattuk, településünk számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a nemzetközileg is elismert nagyvállalat, a Lindström beköltözik a színes városba. A városvezető biztosította az új menedzsmentet, hogy teljes mellszélességgel segíti a cég elindulását és növekedését, melyhez a mai találkozó már jó alappal szolgált.

– Azt gondolom, hogy minden alkalommal, amikor egy ekkora vállalat a város iránt érdeklődik, hogy az megtiszteltetés. Akár gazdasági, akár munkaerő szempontjából veszik szemügyre Kazincbarcikát, azt láthatják, hogy ez a város egy fejlődő, dinamikus, jövőorientált település, ahová érdemes befektetni – árulta el Szitka Péter.

Kolorline.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment