Újabb holttestet találtak az elsüllyedt hajóroncsnál

Megosztás

Újabb holttestet találtak a múlt szerdai dunai balesetben elsüllyedt hajóroncsnál – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután az MTI-vel.

A terrorelhárítás közleménye szerint a Hableány turistahajó roncsának mentési munkálatait és az azzal kapcsolatos egyeztetéseket kedd kora reggel óta folytatták, a magyar búvárok pedig a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak meg. 

„A test felszínre hozatala az erős sodrásr és a nulla látási távolság miatt nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket” – írták, de aztán a délutáni merülés során „megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni.”  

A közlemény szerint a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A mentőalakulatok elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, „melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.”  

A Hableány múlt szerda este 9 óra magasságában ütközött a nála jóval nagyobb Viking szállodahajóval és gyakorlatilag egyből elsüllyedt. Hét embert mentettek ki a környező hajón utazók, hét holttestet aznap este megtaláltak, további 21 ember eltűnt, közülük három embert találtak meg azóta. 

444.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment