Elolvadt a hó a szlovák hegyekben, meglett egy lopott Audi

Megosztás

Különös bevetésük volt a tűzoltóknak a Kis-Fátra Nemzeti Parkban lévő Bystrička-völgyben. Egy Audi A3-ast segítettek ugyanis kiemelni, amit még tavaly loptak el – írja a Parameter.sk.

“A rendőrség jelentette nekünk, hogy a völgy végében van egy privigyei rendszámú személykocsi” – árulta el a Tomáą Flajs, a nemzeti park egyik munkatársa.

Az idei tél meglehetősen gazdagnak minősíthető a lehullott hó mennyiségét illetően. Ez egyrészt azért is fontos, mert eltüntette a nyomokat, amelyek a lopott kocsi megtalálásához vezettek volna, másrészt soká tartott, míg elolvadt belőle annyi, hogy a kocsi teteje előbukkanjon alóla.

Az Audival vélhetően a tolvaja hajtott le a völgybe, majd ott hagyta. Mivel pedig annak alján landolt, ami a nemzeti park munkatársa szerint lavinaveszélyes terület is, így volt némi utánpótlás is a hóból. Tomáą Flajs közölte, négyméteres hó lepte be az autót, így valószínűleg turisták és hegymászók is átmentek rajta néhányszor.

“Nem is sejtettük, hogy ott van a lábunk alatt. Úgy egy hónappal ezelőtt mutatkozott meg. A teteje behorpadt, az ablakai betörtek, de az óra még mindig járt” – szögezte le. A tűzoltóknak csak a múlt héten sikerült kivontatniuk, miután elolvadt az összes hó.

A rendőrség pedig Pavol Kudlička szóvivő közlése szerint lopás ügyében indított eljárást.

ma.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment