Az Erdei Sándorok ügyében nem akar tovább nyomozi a rendőrség

Megosztás

Erdei Sándor és Molnár Zsolt elindultak ugyan a miskolci 12-es körzetben a képviselői poszttért tavaly, de nem is akarták, hogy megválasszák őket, éppen ezért az aláíársgyűjtéssel sem foglalkoztak. Legalábbis ez derül ki abból a határozatból, amelyben a megyei rendőrkapitányság az eljárás megszüntetéséről értesíti dr. Mokrai Mihályt. Ő tett ugyanis feljelentést ismeretlen tettes ellen választási csalás miatt tavaly Erdei Sándor (alias Rokker Zsolti) nevében.

Mint arról beszámoltunk, tavaly tavasszal Hubay György, a Fidesz színeiben bekerült a Parlamentbe, így önkormányzati képviselői körzete megüresedett, időközi választást kellett kiírni. Ezen indult az 1976-os születésű Erdei Sándor is, akit humoristaként ismerhettünk meg korábban. Illetve később egy másik, nyékládházi Erdei Sándor is jelöltette magát, illetve egy ongai Molnár Zsolt, akikről kiderült, Fidesz-hez közeli kapcsolataik vannak.

A feljelentés azonban amiatt született mert a Fidesz színeiben induló dr. Nagy Ákos – aki megnyerte a körzetet – ajánlóívein található ezer aláírásból többet is átmásolhattakt a nyéki Erdei Sándor, illetve az ongai Molnár Zsolt ajánlóíveire. Illetve dr. Mokrai Mihály szerint a választás során több embert is 5000 forinttal, valamint ajándékkal befolyásoltak, hogy a Fidesz-re adják le a voksukat.

A rendőrség határozata szerint valóban egyezett 50 név az ajánlóíveken, közülük néhányat tanúként meghallgattak, és elismerték, csak dr. Nagy Ákos ajánlását írták alá, a másik két íven szereplő aláírás nem tőlük származik. De, hogy mégis kitől, annak megállapítására – a rendőrség szerint – nem volt lehetőség, mivel az aláírásgyűjtés szervezői – elmondásuk szerint – nem tudják, kik gyűjtöttek nekik az ajánlásokat.

Úgy tűnik, ezzel el is van intézve az ügy, illetve a választók ajándékkal való befolyásolásával kapcsolatban sem talált bűncselekményre utaló jeleket a rendőrség. Miközben az egyik tanú elmondta, neki megmondták, hogy a Nagy Ákosra szavazzon, akkor kap pénzt. Az egész akció a Gyár utca környékén zajlott, a tanúk szerint onnan vitték szavazni – ajándékért cserébe – a lakókat.

A rendőrség szerint azonban nem állapítható meg bűncselekmény. Végülis…

Megosztás

Related posts

Leave a Comment