Árokba hajtott a Google autója Magyarországon

Megosztás

Egy földútra próbált meg befordulni, vagy megfordulni, de az árokban kötött ki a Google Street View autója Magyarországon.

Olvasónktól kaptuk az alábbi fotókat, melyeket itthon készítettek a Google autójáról(Frissítés: a képek állítólag Borsod megyében készültek, amelyet alátámaszt a Google ütemterve is, amelyet a cikk végén találtok)

Úgy tűnik, hogy a Google újra elkezdte fotózni a magyar utakat, hogy frissítse a Street View utcaképét, és az egyik autójuk munka közben szenvedett balesetet.

2009 májusában jelentek meg először a Google kamerás autói Budapest utcáin, de az akkori adatvédelmi biztos aggályainak adott hangot a fényképezéssel kapcsolatban, így azt felfüggesztették. Aztán 2010-2011-ben ismét bejárták a magyar utakat a cég autói, de ekkor a térképek pontosítása volt az elsődleges cél, majd 2013-ban kapott zöld lámpát a projekt.

A Google autói egy, az autó tetején elhelyezett, 15 optikából álló fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, később ezeket illesztik össze a szakemberek. A szolgáltatást a cég kimutatásai szerint turisták, szállást, lakást keresők használják leginkább, a mozgássérülteknek pedig az utazástervezésben nyújt segítséget.

Megtaláltuk a Google egyik oldalán azt a listát is, hogy idén áprilisban és májusban hol készítenek fotókat a  Street View-autók Magyarországon.

vezess.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment