Kriza Ákos és az Avas rehabilitációja

Megosztás

A miskolciak körülbelül évente kapnak terveket a beruházásról, de sajnos az eddigi elköltött pénzekből nem sokat látott a városrész. Íme az elmúlt néhány év tájékoztatói összefoglalva a mostani projektről:

  • 2015 januárjában sajtóközlemény jelent meg arról, hogyan éled újjá a történelmi Avas. Csodaszép jövőt vizionáltak, amiben a belváros szerves részévé válik majd a városrész: panorámakörút épül a Szent István tértől az Avas kilátóig, megkezdődik a temető és a templom környékének rendezése, a sétaút kialakítása, az Avas-tető és a kilátó környékének rendezése. Az Avas tájidegen fáinak cseréjéről is szó esett.
  • 2016 novemberében másfél milliárd forintos támogatásról döntött a kormány, a forrást a városrész komplex turisztikai fejlesztésére kapta az önkormányzat. Az év júniusában egy 3 milliárd forintot meghaladó projektet mutattak be, ami a belvárost és a történelmi Avast is érinti.
  • 2017 júliusában a történelmi Avas rekonstrukciója a tervezés szakaszában tartott. Tavaly májusban úgy állt a helyzet, hogy az Avas a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése”, a „Történelmi Avas csapadékvíz-kezelési rendszer kiépítése” és a „Zöld város kialakítása Miskolc Belváros–Történelmi Avas akcióterületen” projekt­elemek együttes megvalósításaként újul meg. Szeptemberben lebontották a lépcső melletti korlát egy részét a történelmi Avason, a Felső-soron.
fotó: Északhírnök

Idén a frissen felújított miskolci Bortanyára várták azokat, akik érdeklődnek az Avasra tervezett fejlesztésekről. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Müller Péter Sziámi kötetlen sajtóbeszélgetésen ismertette a megújulás menetét.

A polgármester a helyi turisztika fellendítésére tett kísérletekről, a város természeti kincseiről és a miskolci pincekultúra polgári hagyományairól beszélt, illetve megszellőztette a 3 milliárdos beruházást, amit a Kisavasra szeretnének költeni.

Kíváncsian várjuk.

Megosztás

Related posts

Leave a Comment