Megvan, miért csomagolhatták át az import epret a Nagybanin

Megosztás

Átvernek minket az eperrel, mint megírtuk, egy magyar termelő orra előtt „magyarították” az importot: kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba.

Mellékelték az esetről készült feljegyzést is, amiből kiderül, hogy telefonon kaptak értesítést az eper átcsomagolásáról, és a helyszínre érve látták, valóban import epret raknak faládákba. A kereskedő a piacfelügyelet kérdésére azt mondta,azért csomagolta át az epret azokba a ládákba, amit ők maguk hoztak, mert az import rekeszek nem fértek volna be a kocsijába.Ezen kívül más szabálytalanságot nem tapasztalt a piacfelügyelet, átcímkézést sem. A kereskedőt figyelmeztették, hogy ilyen tevékenységet nem folytathat a Nagybani piacon. Ő ezt tudomásul vette, a maradék import ládás epret bepakolta a kisteherautóba elhagyta a piac területét. Ezek szerint mégis befért.

A piacfelügyelet nem szankcionálhat

A vásárló kereskedővel szemben semmilyen szankciót nem tud alkalmazni a piacfelügyelet, mert nincs erre hatáskörük.

Azonban a jelenség kapcsán úgy véli a Nagybani, hogy a fogyasztók figyelmét célszerű lenne felhívni arra, hogy informálódjanak az eper származásáról. Hiszen a kereskedő köteles az árun feltüntetni annak származási helyét, tették hozzá.

Biztosítottak továbbá, hogy az eper értékesítési körülményeit továbbra is kiemelten kezelik, és folyamatosan ellenőriztetik.

24.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment