“Orbán Viktor keleti nyitás-politikája nemcsak korrupcióval, de nemzetbiztonsági kockázattal is jár”

Megosztás

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője Facebook-videójában hívta fel a figyelmet arra, hogy a magyar kormány a keleti nyitás jegyében keleti diktatúráknak szolgáltatja ki hazánkat. 

Orbán Viktor folyamatosan olyan üzleteket köt, amelyek nem csak óriási korrupcióra adnak lehetőséget, de súlyos nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek. A paksi bővítés és az egykori KGST-bank befogadásának eredményeképp ellenőrzés nélkül, számolatlanul utazhatnak be az országba és az Európai Unióba orosz kémek és a titkos ügynökök – figyelmeztetett Bősz Anett.

A Liberálisok politikusa szerint nem csak a Putyinnal, de a Kínával kötött megállapodás is súlyos kockázatot jelent, hiszen a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházás által Kína számítógépes rendszereket és ipari kémkedésre alkalmas eszközöket telepíthet hazánkba.

A képviselő a videóban elmondta: a Fidesz kötött pályát biztosít Európa kínai gyarmatosításához, miközben a vasúti beruházás magyar építője Mészáros Lőrinc lesz. Orbán Viktor és a Fidesz-kormány folyamatosan olyan kormányokkal és vezetőkkel üzletel, akikre nem vonatkoznak az európai normák. Akik nem tartják tiszteletben az átláthatóságra és tisztességes piaci magatartásra vonatkozó szabályokat.

Bősz Anett hangsúlyozta: történelmi felelőtlenség a keleti nyitás politikája. Közös feladatunk, hogy Orbán Viktort megállítsuk ebben

– tette hozzá a Liberálisok képviselője. 

civilhetes.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment