Orbán és Pintér is fogadja a Budapestre látogató Salvinit

Megosztás

Csütörtökön Magyarországra érkezik Matteo Salvini. Az olasz belügyminiszter elsőként, a kora délutáni órákban Pintér Sándorral találkozik, magyar kollégájával pedig közös sajtónyilatkozatot is tesznek négy óra körül.

Ám a migránsellenes retorikájával nagy népszerűségre szert tett, a nemzetközi politikában gyakran populista, szélsőségesnek nevezett Salvini nem áll meg a miniszteri szintű találkozónál.

Orbán Viktor csütörtökön a késő délutáni órákban szintén fogadja Salvinit.

“Találkozójukat követően sajtótájékoztatót tartanak, amelynek időpontjáról és helyszínéről a Miniszterelnöki Sajtóiroda ad tájékoztatást”

írta a programot ismertető Belügyminisztérium.
Orbán Viktor és Matteo Salvini Olaszországban 2018. augusztus 28-án.

Orbán Viktor és Matteo Salvini Olaszországban 2018. augusztus 28-án.Fotó: Pier Marco Tacca / Getty Images

Salvini május 2-án érkezik, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral arról, milyen együttműködésre lát lehetőséget a május 23-26. közötti EP-választások után megalakuló új Európai Parlamentben.

Salvini a bevándorlásellenes, szélsőséges, Brüsszel- és elitkritikus európai pártok összefogásának szorgalmazója. Április 8-ra Milánóba összehívott húsz olyan európai uniós pártot, amelyeket hasonló ideológiájúnak tart, hogy a majdani EP-ben egy új politikai együttműködést, új pártszövetséget hozzanak létre.

A meghívottak között volt a német radikális jobboldali párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) éppúgy, mint a most még a kereszténydemokrata és a konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárthoz tartozó Fidesz. A tanácskozáson akkor végül csak négy párt képviselői jelentek meg, sokak mellett – mint például a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülés, a holland Geert Wilders Szabadságpártja – a Fidesz nem képviseltette magát. Salvini vélhetően ennek hatására döntött úgy, hogy Budapesten keresi fel Orbánt. 

Megosztás

Related posts

Leave a Comment