Döbbenetes részletek: így ölt az ózdi kettős gyilkos, aki horrorisztikus mészárlást követett el

Megosztás

Tiszta fejjel követte el a horrorisztikus mészárlást Sz. Ádám (31), az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja.

Két szakértő is kimondta véleményét a férfival kapcsolatban, aki, mint a Blikk megírta, két kamasz fiúval végzett kegyetlen módon, mielőtt még anyjukat is súlyosan megsebesítette volna.

– Az ügyben kirendeltek egy elmeszakértőt, aki, bár azt mondta, minimális pszichés zavara van, de ez nem lépett fel a bűncselekmény idején. A toxikológiai vizsgálat szerint se alkohol, se kábítószer hatása alatt nem állt a gyilkossága elkövetésekor – magyarázta lapunknak a férfi kirendelt védője, dr. Pásztor Gábor.

Az ügyvéd szerint a szakértői vélemények fényében büntethető védence. A nyomozás nemsokára lezárulhat, a gyilkosság gyanúsítottját a napokban fogják kihallgatni a zsaruk.

A férfi végzett nevelt fiaival, majd a két fiatal anyjára is rátámadt

– Ügyfelem tisztában van azzal, amit tett, és nem is tagadott semmit. Nagyon sajnálja a történteket – tolmácsolta szavait a jogász.

A borzalmas bűntény az egész települést megrázta: D. Andrea (43) és párja, Ádám az asszony két fiával együtt töltötte az estét. A férfi az éj leple alatt a két fiatal nyakát hidegvérrel elvágta és a nőt is súlyosan megsebesítette. Menekülési utat nem hagyott neki: kulcsra zárta az ajtót, majd aludni tért.

Reggel szomszédjuk éppen a kúthoz ment vízért, amikor meglátta a csurom véres asszonyt, aki elcsente a kulcsot, így bicegett ki a házból, hogy segítséget kérjen. Amíg elmesélte a történteket, a férfi is magához tért, és üvöltve kereste. Végül a rendőrök kiérkezése előtt megsebesítette magát, de csak könnyebb sérüléseket okozott.

D. Andrea (43) egy éjszakát töltött a horrorházban, mielőtt el tudott menekülni

Információink szerint, bár a férfinál a szakértők nem találtak öngyilkosságra utaló jeleket, mégis elfogása után hosszú időn át kezelték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. 

Ha valaki elmeállapota szerint nem beszámítható, azt nem ítélhetik el erőszakos bűncselekmény esetén sem. Helyette a kényszergyógykezelését rendelheti el a hatóság. Ez határozatlan ideig tart, egészen addig, amíg a betegségből eredő bűnismétlés veszélye már nem áll fenn. Ennek eldöntése pedig nem bírósági, hanem orvosi kérdés.

blikk.hu

Megosztás

Related posts

Leave a Comment