Márki-Zay Péter elirigyelte Lázár János bécsi videóját

Hódmezővásárhely februárban összellenzéki támogatással megválasztott független polgármestere csütörtök délután egy Bécsben felvett videót posztolt a Facebookra. A bevándorlási helyzetről és a kormány migrációs politikájáról szóló etűd több okból sem számíthat olyan átütő sikerre, mint Márki-Zay földijéé, a Miniszterelnökséget az előző ciklusban vezető Lázár Jánosé márciusban:

  • hosszú
  • unalmas
  • hosszú
  • unalmas
  • hosszú.

A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNY MEGOLDÁS A MIGRÁNS-PROBLÉMÁRA?A napokban családommal Bécsben jártam – tényleg nagyon sok a bevándorló, köztük rengeteg magyar vendégmunkás is… Többször kifejtettem, hogy Európa valóban nem (jól) kezelte a menekült-kérdést, ahogy az Orbán-kormány sem. Az EU az egyébként Soros György és Orbán Viktor által egyaránt sürgetett megerősített határvédelmet és ellenőrzést csak jelentős késéssel vezette be, a Fidesz-kormány pedig egyszerre folytatott gyűlöletkampányt a migránsok ellen és telepített be belőlük 20ezret Magyarországra, köztük bűnözőket is.Hogy az Európai Unióval gondok vannak, az nem is kérdés, sőt, még abban is egyetértek Magyarország miniszterelnökével, hogy a KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA akár megoldás is lehetne ezekre a gondokra. A kereszténydemokrácia ideológusai között azonban nem emlékszem olyanra, aki Európa lebontásán fáradozott, Putyint és Erdogánt tekintette mintának, felszámolta a sajtó sokszínűségét és évente sokszázmillárdos tételben alakított közpénzeket magánvagyonná bűntetlenül. Ez nem keresztény és nem demokrácia.A maffiállam nem megoldás Európa válságára, ehhez egy sokkal erősebb, keresztény értékrendű Unióra van szükség – ahol sokkal következetesebben ragaszkodunk a demokráciához, jogállamhoz, piacgazdasághoz.

Posted by Márki-Zay Péter on Thursday, August 9, 2018

Márki-Zay kétségkívül sokkal cizelláltabban értékeli a magyar és az európai helyzetet, mint a bécsi bevándorlókat a kampánycélnak megfelelően primitíven és egyoldalúan láttató Lázár. Ezzel együtt háromszori megnézés után se tudnám megmondani, hogy miért, miért most, és miért épp a Favoritenstrassén, ugyanott kellett felmondani ezeket a mondatokat, mint ahol Lázár emlékezetes riogató stand up-ja készült.

A helyzeten kicsit ront, hogy a vakációját töltő Márki-Zay New York feliratú pólóban beszél a kivándorlás okozta veszélyről és a magyarok itthon tartásáról. Önmagában nincs ezzel nagy baj, de azért mennyivel menőbb lenne már, ha például Ady Endrét és a Föl-földobott kő című verset reklámozná!

Index.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment